Canto Ostinato

Home events Canto Ostinato

Canto Ostinato

Het orgel van De Thomas bestaat 50 jaar. Dat vieren we een jaar lang met bijzondere concerten.

Op zondag 27 november trappen we het jubileumjaar af met een heel bijzondere uitvoering van de wereldberoemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

In de schitterende kerkzaal speelt organist Aart Bergwerff op het Van Vulpen orgel samen met pianist Jeroen van Veen. Beiden hebben een enorme staat van dienst en spelen de Canto Ostinato met grote regelmaat.
Met inleiding door Harmen Trimp, vaste organist van De Thomas.

 

zondag 27 november om 15.00 uur
kaarten a € 22,50 inclusief drankje

 

 

Jeroen van Veen

Foto: Janey van Ierland

Pianist en componist Jeroen Van Veen (1969) speelt al piano sinds zijn zevende. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Alwin Bär en Håkon Austbö.  In 1992 nam hij zijn eerste album op met zijn broer Maarten van Veen, als het Piano duo van Veen. Samen wonnen ze het 4th International Murray Dranoff Two Piano Competition in Miami, Florida. Sinds 1995 speelt hij, naast zijn solo-carriere, met Sandra Mol als het duo ‘Sandra & Jeroen van Veen’ en in verschillende ensembles. The composities van Van Veen worden beschreven als ‘minimal music’, met invloeden van jazz, blues, soundscape, avant-garde, techno, trance en pop. In de afgelopen 15 jaar nam hij meer dan 165 albums op bij verschillende labels. 

 

Aart Bergwerff

Foto: Emil Matveev

Aart Bergwerff studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij improvisatie bij Bert Matter. Hij houdt van spannende en avontuurlijke programmering. Aart heeft enerzijds een passie voor het klassieke repertoire, met name dat van Johann Sebastian Bach. Anderzijds zoekt hij graag naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Aart Bergwerff is sinds 2012 organist van de Grote of Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk te Breda. Als concertorganist treedt Aart veelvuldig op tijdens concerten en festivals in binnen- en buitenland. Kenmerkend voor het musiceren van Aart Bergwerff is zijn heldere, transparante manier van spelen. Daardoor kan hij complexe structuren goed inzichtelijk maken. “Orgelspelen is als praten, dat moet je duidelijk doen”, aldus Aart. 

 

Harmen Trimp

Harmen Trimp (1984) studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der
Kooy, waar hij in 2013 zijn master behaalde. Sinds 2016 is hij cantor-organist van De Thomas.
Hij geeft regelmatig concerten en specialiseerde zich in improvisatie. Hij won diverse prijzen voor zijn
improvisaties, deze zomer nog won hij de Publieksprijs bij het Internationale Improvisatieconcours
van het Orgelfestival in Haarlem.

zondag 27 november om 15.00 uur
kaarten a € 22,50 inclusief drankje

Datum

27 nov 2022
Verlopen!

Tijd

15:00