ThomasFilm ‘De beentjes van Sint-Hildegard’

Thomasfilm: 'De beentjes van Sint-Hildegard'

Op vrijdag 29 oktober draait ThomasFilm De beentjes van Sint-Hildegard (Johan Nijenhuis, 2019). 

Leiderschapsvragen zijn niet enkel de grote vragen in maatschappelijk verband. Ze gaan ook over de allerkleinste verhoudingen tussen mensen. Bijvoorbeeld in het huwelijk of in gezinsverband. Daarover gaat het in deze film. Wie leidt? Wie volgt? Hoe geef je ruimte? Hoe begrijp je elkaar en elkaars drijfveren? Of hoe kun je tenminste een beetje met elkaar lachen.

Beentjes van Sint-Hildegard

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt.

Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoelang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Deze film is Nederlandstalig/Twents. 
Met onder meer: Herman FinkersJohanna ter Steege en Leonie ter Braak.

Nagesprek

We gaan onder leiding van Evert Jan de Wijer in gesprek over leiderschap, samen leven en de liefde, zoals we dat ook terugzien in deze film. Dit doen we live in het ThomasTheater na afloop van de film.

De film start om 20 uur. U bent vanaf 19.30 uur welkom in De Thomas. Koop hieronder uw ticket voor €7,50 inclusief drankje. Ook zonder een ticket vooraf bent u welkom en op de avond zelf kunt u pinnen of contant betalen.

Op vrijdag 26 november 2021 draait ThomasFilm Supernova (Harry MacQueen, 2020). Een film over loslaten, liefde en afscheid nemen.

Over ThomasFilm

In ThomasFilm bespreken we (bijna) elke maand een film die raakt aan dieperliggende thema’s. Evert Jan de Wijer bespreekt de film en legt de link met Bijbelse verhalen, maar ook maatschappelijke en culturele verhalen. Zo gaat het over veel meer dan alleen de film maar raken we aan universele thema’s als: Wat maakt een mens tot mens? Hoe om te gaan met de kwetsbaarheid van het leven? En wat kan ons hier bovenuit tillen?