Het verhaal achter ons gloednieuwe logo!

Misschien heb je het al voorbij zien komen, in De Thomas zelf of online. Wij hebben sinds kort een gloednieuw logo en een prachtige huisstijl! Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en we vertellen je graag wat meer over hoe de verschillende elementen uit het logo te herleiden zijn naar De Thomas, het gebouw en haar achtergrond.

 

Het nieuwe logo van De Thomas
Mocht je ‘m gemist hebben, dan zie je het nieuwe logo hieronder. Met veel dank aan Elise Bakker van Buro Grafilizz voor het ontwerp.

 

 

Symboliserende kleuren 
In het kleurenpalet zie je verschillende kleuren terugkomen die onderdelen van De Thomas symboliseren. De beige zand tint komt overeen met de vloer in het gebouw, het bruin staat voor het houten plafond en stoelen in de kerkzaal en het grijs komt overeen met de betonnen muren.

De kleuren rood en blauw fungeren als contrast en verwijzen met hun opvallende tint naar het culturele deel van De Thomas. Net zoals de kerk en het theater elkaar aanvullen, doen de kleuren en de vormen dat in feite ook.

 

Hemels blauw en actief rood
De kleur blauw is hooggeplaatst vanwege de hemel en de lichtkoepel in de kerk en staat daarmee symbool voor de lucht en ruimte die aan het Woord wordt gegeven. De kleur rood staat voor activiteit en verwijst daarmee direct naar de activiteiten in het theater.

 

Verbindende vlakken 
De vlakken in het logo zijn afgeleid van de schuine muurdelen en open doorkijken in de kerkzaal. Het rode vlak staat bijvoorbeeld diagonaal tegenover- en in verbinding met het blauwe vlak, opnieuw een verwijzing naar de ruimte voor het Woord en de plek die culturele uitingen binnen De Thomas krijgen. Een historische essentie van De Thomaskerk.

 

Speels lettertype
Het logo heeft een modern font met een twist dat daardoor goed past bij de afwijkende, speelse hoeken en schuine vormen die de architectuur van De Thomas kenmerkt. 

 

Wil je meer weten over de achtergrond van De Thomas? Zoals de expressieve stijl waarin Sijmons het gebouw ontwierp en belangrijke liturgische functies van de kerk die daarin terugkomen, lees dan hier verder!