Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Home events Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Kaarsjesavond

De Thomas opent op maandag 2 november 2020 haar deuren voor iedereen die een lichtje wil ontbranden en de namen wil laten klinken van hen die worden gemist. Je bent van harte welkom om binnen te lopen en stil te staan bij iedereen die jij meedraagt in je hart. De deuren zijn open van 19.00 uur tot 22.00 uur. We organiseren een looproute door de kerk naar de stiltekapel, waar je een kaars kunt aansteken en waar ruimte is voor een gesprek voor wie wil.

De Thomas is een plek om op adem te komen en waar je even los kunt komen van de drukte van alledag. Predikant Evert Jan de Wijer van De Thomas is aanwezig om je te ontvangen. “We organiseren deze avond zodat iedereen in deze donkere tijden zich verbonden kan voelen. Verbonden met de overledenen, met de gemeenschap en met lotgenoten. Als de wintertijd weer is ingegaan vallen de donkere dagen voor veel mensen zwaar.

Allerzielen

De datum 2 november is gekozen omdat dan vanouds het feest van Allerzielen wordt gevierd. Op die dag worden vanuit de christelijke traditie de overledenen herdacht. Graag geven we een bredere betekenis aan dat feest zodat mensen elkaar kunnen opzoeken en troost kunnen vinden. Dit jaar zijn we dan drie weken onderweg in de huidige coronamaatregelen, die voor veel mensen een drastische teruggang of stilstand in de sociale contacten betekenen. Door samen stil te staan bij de overledenen, of zij nu recent of al langer geleden zijn gestorven, willen we iedereen een hart onder de riem steken: je bent niet alleen.”

Coronamaatregelen

Het lijkt of de coronamaatregelen iedereen aan huis gekluisterd houden. Een wandeling mag gelukkig nog steeds, ook naar De Thomas. Door de route in te richten als eenrichtingsverkeer, waarbij een vastgesteld maximum aantal mensen tegelijk in de kerk mag zijn op 1,5 meter afstand, lopen bezoekers geen risico. In de kerk is er de mogelijkheid om ds. De Wijer te ontmoeten en de naam of namen van jouw geliefden toevoegen aan de gedenkwand. Zo blijven de namen genoemd worden.

Warmte

De Thomas biedt extra warmte door een kop thee of chocolademelk aan te bieden aan de bezoekers. Aanmelden is niet nodig, houd wel rekening met eventuele korte wachttijden. Gezien de coronamaatregelen is het wel wijs om op de dag zelf nog even op de website te kijken voor de laatste aanwijzingen: www.dethomas.nl.

Maandag 2 november 2020
De Thomas, huis om op verhaal te komen
Prinses Irenestraat 36, Amsterdam
19.00 – 22.00 uur

Datum

02 nov 2020
Verlopen!

Tijd

19:00 - 22:00

Kosten

Gratis toegankelijk

Organisator

De Thomas
Email
info@dethomas.nl

Leave a Reply