ThomasFilm ‘Spirited Away’

Home events ThomasFilm ‘Spirited Away’

ThomasFilm ‘Spirited Away’

Spirited Away, regie Hayao Miyazaki (2001)

Helaas kunnen we door de lockdown voor januari geen ThomasFilm organiseren. Als alternatief bieden we u deze filmtitel aan, omdat die ons aan het nadenken zette. Deze film kunt u thuis via Netflix bekijken waarna eventueel een online nagesprek volgt.

De regisseur van deze Japanse anime-film, Hayao Miyazaki, ontving voor zijn werk een Academy Award (een Oscar).

De film opent met een familie-uitje dat strandt in een verlaten pretpark waar de ouders van de tienjarige Chihiro prompt veranderen in enorme varkens. Het park blijkt een rustplek voor allerhande goden en geesten die hun tijd tussen de mensen achter de rug hebben. Chihiro leert de absurde regels van haar nieuwe, op wankel kapitalistische leest geschoeide wereld — samen met vriendje Haku — en transformeert van een doorsnee verwend meisje in een zelfverzekerde heldin. Een onvergetelijk avontuur.

Nagesprek
We denken na over angst en vrijheid, de thema’s die we ook terugzien in deze film. Helaas kunnen we geen live nagesprek organiseren, vanwege de lockdown. Wilt u hierover wel nader van gedachten wisselen? Meldt u zich even aan voor de online link via onderstaand formulier. Doe dit voor 29 januari 2021; we sturen u dan een reminder.

Bekijk hier alvast de trailer:

Datum

29 jan 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:00

Organisator

De Thomas
Email
info@dethomas.nl

Leave a Reply