Try-out CONCERTGEBOUW KAMERORKEST

Home events Try-out CONCERTGEBOUW KAMERORKEST
Foto: Peter Tollenaar

Try-out CONCERTGEBOUW KAMERORKEST

Het  Concertgebouw Kamerorkest zal op 14 oktober aanstaande een try-out spelen in de Thomas. Daarbij zullen zij worden vergezeld door de wereldberoemde mezzo-sopraan Christianne Stotijn en pianist David Kuyken. Zij brengen een variërend programma genaamd ‘Transcendent Dreams’ met werken van Respighi, Beethoven, Tchaikovsky, Chausson en Dvorak.

Kaarten voor deze try out zijn gratis verkrijgbaar via de knop hierboven. We vragen u tijdens de avond een donatie te doen, die ten goede komt aan het Rode Kruis. Zij zetten zich in voor slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië.

Programma

O. Respighi – il Tramonto, for mezzo-soprano and strings
L. van Beethoven – Cavatina, Op. 130
P.I. Tchaikovsky – 5 songs (with piano)
– The sun has set, Op. 73, No. 4
– At the Ball, Op 38, No. 3
– Had I only known, Op. 47.1
– Lights were being dimmed, Op. 63, No. 5
– Can it be day?, Op. 74, No. 6
E. Chausson – Chanson Perpétuelle, for mezzo-soprano, piano and strings
A. Dvorak – Serenade for Strings, Op. 22

Over het Concertgebouw Kamerorkest

Het Concertgebouw Chamber Orchestra (CCO) is een ensemble dat is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Sinds de oprichting in 1987 treedt het CCO in binnen- en buitenland op met prominente solisten en dirigenten.
Het CCO wordt jaarlijks uitgenodigd door de grootste Nederlandse podia zoals het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en TivoliVredenburg te Utrecht. In series als Het Zondagochtend Concert en De Vrijdag van Vredenburg is het CCO regelmatig te gast. Het CCO treedt ook regelmatig op in het buitenland. In de afgelopen seizoenen vonden tournees plaats naar onder andere België, Spanje, Duitsland, Turkije, Argentinië en Brazilië. Binnenkort zullen er tournees naar Duitsland, Turkije, Spanje en het Midden-Oosten plaatsvinden.

Datum

14 okt 2023
Verlopen!

Tijd

20:00