Lunchconcert / FLORIN MANTALE

Home events Lunchconcert / FLORIN MANTALE

Lunchconcert / FLORIN MANTALE

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 23 januari treedt op:

Florin Mantale (piano)

Programma

Johannes Brahms (1833-1897) Klavierstücke op. 76

Sergej Rachmaninov (1873-1943) Etude Tableaux op. 39 no. 1 in C minor

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Florin Mantale

Florin Mantale, bekroond met de Willem Mengelberg Scholarship van de stichting Concertgebouworkest in Amsterdam, wordt omschreven als “een van de meest veelbelovende Roemeense pianisten van zijn generatie” (Viniciu Moroianu).

In 2023 maakte Florin Mantale zijn debuut in de Philharmonie Luxembourg en verblijdde het publiek met een indrukwekkend recital bestaande uit Ravels ‘Gaspard de la Nuit’ en andere prachtige werken. Florin Mantale rondde in 2021 zijn masterstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam onder de uitzonderlijke leiding van Naum Grubert, waar hij de Jacques Vonk Fonds Amsterdam Scholarship voor
uitzonderlijk niveau ontving.

De Roemeense pianist Florin Mantale, geboren en getogen in het Romeinse en later Iasi, leidt een actieve internationale muziekcarrière als solist en beheerst een grote verscheidenheid aan repertoire met “unieke expressiviteit” (Naum Grubert). Hij trad op in heel Europa in verschillende belangrijke zalen zoals het Muziekgebouw Eindhoven (Nederland), het Roemeense Atheneum (Roemenië), BOZAR (België), het Bulgarije Concertgebouw (Bulgarije), en in Italië, Servië, Spanje, Schotland, Engeland en Luxemburg.

Florin ontving verschillende prijzen, zoals de tweede prijs tijdens de finale van de San Donna Di Piave International Piano Competition in Italië, de publieksprijs tijdens de finale van de Internationale Vriendcultuurprijs in Tilburg, (Nederland), de publieksprijs tijdens de Maastricht Music Award 2019, finalist bij Windsor International Piano Competition in UK 2019, 1e prijs tijdens de Nationale Olympische Spelen voor piano 2015, 1e prijs op het International Festival of Hungarian Music in Boekarest 2014 (Roemenië), Juryprijs tijdens de 3e Jenö Takács International Piano Competition in Oberschützen (Oostenrijk) 2014 en Béla Bartók Prize tijdens de 7e Liszt-Bartók-Ligeti International Piano Competition in Sofia (Bulgarije) 2013.

Florin Mantale maakte zijn debuut met het Roemeense Ion Dumitrescu Philharmonic Orchestra in 2017 en voerde Mozarts 9e pianoconcert in Es majeur uit onder leiding van Florin Totan als de grote prijswinnaar van de Irina Satchi Piano Competition in 2013 in Rm. Valcea, Roemenië. 2014 bracht Florin Mantale de 1e prijs op de Dinu Lipatti International Competition in Boekarest, de 1e prijs op de Nationale Olympische Muziek Olympische Spelen in piano, en van de Roemeense inspectie voor onderwijs ontving hij de “Onderscheiding Student van het Jaar 2014 in Iasi”.

Datum

23 jan 2024
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00