Gratis lunchconcert: Pieter Boogaerts & Diana Kantner

Home events Gratis lunchconcert: Pieter Boogaerts & Diana Kantner

Gratis lunchconcert: Pieter Boogaerts & Diana Kantner

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 23 mei treedt op:

Pieter Boogaerts (piano)
Diana Kantner (mezzosopraan)

Programma

Duparc – L’Invitation au Voyage
Schubert – Der Wegweiser (Winterreise)
Fauré – Les Berceaux (Trois Mélodies op. 23)
Pijper – La Maumariée
Schumann – Der Soldat (Fünf Lieder op. 40)
Rihm – Der Wanderer und sein Schatten (Sechs Gedichte von Friedrich Nietzsche)
Bridge – Come to Me in My Dreams
Mahler – Rheinlegendchen (Des Knaben Wunderhorn

Over Diana Kantner & Pieter Bogaert

Diana Kantner (mezzosopraan) en Pieter Bogaert (piano) ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. Diana voltooide haar masterstudies in 2022 bij Jeanne-Michèle Charbonnet, en Pieter studeert in de masteropleiding bij Frank van de Laar.

Diana was al lang bezig met vocaal repertoire voor ze haar studies begon. Ze heeft met name een sterke band met Oostenrijkse componisten, nadat ze op haar 14de verliefd werd op de muziek van Schubert. Tijdens haar studies voerde ze verschillende liedcycli en werken voor ensemble uit, zoals “Trois poèmes de Mallarmé” (Ravel), “Frauenliebe und -leben” (Schumann) en “Millay Songs” (Adams). Op haar tocht door het vocaal repertoire werd ze begeleid door vooraanstaande zangers en pianisten als Ruth Ziesak, Christiane Even, Rudolph Piernay, Matthias Wierig, Jan Phillip Schulze en Burkhardt Kehring. Als dichteres werkte Diana samen met de Zweedse componist Richard He aan een liedcyclus.

Pieters voorliefde voor vocaal repertoire begon vooral toen hij in koren zong in Oxford en Cambridge. Toen hij piano ging studeren in Amsterdam, ontwikkelde hij een passie voor liedrepertoire. Hij werd gecoacht door verschillende artiesten als Gerold Huber, Pierre Mak, Marc Pantus, Hanna Shybayeva en Jeffrey Cohen. Om zijn begrip van de stem te vergroten, volgde hij lessen bij Geert Berghs. Als pianist werkt hij ook samen met de Dutch National Opera Academy.

Diana en Pieter hebben samen repertoire verkend van Händel tot Rihm. Ze stelden programma’s samen rond thema’s als de nacht en de maan, of Wanderlust. Ze hebben ook een Deens-Duits programma samengesteld voor de Duitse ambassade in Kopenhagen, om verborgen schatten uit beide muzikale
culturen te laten horen en aan elkaar te verbinden. Door liederen en aria’s in verscheidene talen en stijlen te mengen, willen Diana en Pieter programma’s bedenken die laten horen wat je niet in woorden kunt
uitdrukken.

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Datum

23 mei 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00