Gratis lunchconcert: Josefien de Waele

Home events Gratis lunchconcert: Josefien de Waele

Gratis lunchconcert: Josefien de Waele

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 15 november treedt op:

Josefien de Waele, harp

U bent welkom vanaf 12:00. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Programma

Alphonse Hasselmans (1845-1912) Les Follets

Harrison Birtwistle (1934-2022) Crowd

Jean-Philippe Rameau (1683-1764) Le Rappel des Oiseaux

Franz Liszt (1811-1886) Un Sospiro

Josefien de Waele

Naast haar studies aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Gent, werd Josefien reeds veel geprezen om haar spel. Zo ontving ze in september 2021 een 1e prijs met felicitaties en speciale vermelding van de jury en grand prix d’Honneur soliste ‘Concours International Jeunes talents en musique classique’ . Een maand later werd ze laureate van ‘Prima la Musica zoekt jong
talent’ in België wat haar de kans gaf om te soleren met professioneel orkest en haar carrière als professioneel muzikant te starten.

Als orkestmuzikante werkte ze samen met dirigenten Marc Wigglesworth en Anthony Hermus in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en de welbekende Vasily Petrenko en Stéphane Denève in het Europees Jeugd Orkest (EUYO). Ook op vlak van kamermuziek is Josefien erg actief. Ze heeft een vast duo
‘L’Oiseau-Lyre’ met de Franse fluitiste Camille Schneegans. Met deze formatie wonnen zij in september 2021 een eerste prijs op het ‘Kamermuziekconcours Gelre’ te Nijmegen, Nederland.

Datum

15 nov 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00