Gratis lunchconcert: Kodama Strijkkwartet

Home events Gratis lunchconcert: Kodama Strijkkwartet

Gratis lunchconcert: Kodama Strijkkwartet

Kodama strijkkwartet

Runa Kumara (viool),
Teresa Martinez (viool),
Lorenzo Titolo (altviool),
Diana Sanza Pascual (cello)

Programma:

J. Haydn (1732-1809)

String Quartet in C major Op. 20, No. 2

I. Moderato
II. Adagio
III. Minuetto: Allegretto
IV. Fuga a quattro suggetti

E. Schulhoff (1894-1942)

Five Pieces for String Quartet

I. Alla Valse viennese (allegro)
II. Alla Serenata (allegro con motto)
III. Alla Czeca (molto allegro)
IV. Alla Tango milonga (andante)
V. Alla Tarantella (prestissimo con fuocco)

KODAMA KWARTET
Het Kodama Quartet is een strijkkwartet opgericht in 2021 en samengesteld uit (oud)studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De vier musici ontmoetten elkaar tijdens hun Masterstudie aan het conservatorium en besloten naast hun individuele paden om samen te werken in de strijkkwartetformatie.
De naam “Kodama” is een woord dat in de Japanse folklore de geesten aangeeft die in bomen leven: dit gevoel van “leven in het bos” doet onmiddellijk denken aan het geluid dat door de snaarinstrumenten wordt geproduceerd, en beschrijft ook de natuurlijkheid van geluid in al zijn aspecten, een beeld van het klankconcept dat het ensemble in zijn muziek wil nastreven.

Runa Kimura (viool). Runa werd geboren in Hiroshima, Japan. Na haar studie aan de muziekschool, studeerde ze af aan de Tokyo University of the Arts. Momenteel volgt ze de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Gruber. Tijdens de jaren van haar studie heeft Ruma verschillende prijzen gewonnen.

Teresa Martínez Diago (viool). Teresa werd geboren in Valencia, Spanje. Ze behaalde haar bachelor vioolstudie aan het Conservatorium in Parijs bij Florin Szigeti. Tegelijkertijd behaalde ze een bachelordiploma musicologie aan de Sorbonne. Momenteel doet ze de orkestmaster opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze was lid van verschillende jonge orkesten, zoals OFJ (Frans Jong Orkest) en JONDE (Spaans Jeugdorkest), waar ze eerste viool speelt. Ook de kamermuziek neemt een grote plaats in in haar muzikale leven, zo componeerde ze een strijkkwartet waarmee ze een specialisatiegraad behaalde aan het Conservatorium van Boulogne-Billancourt. Daarnaast is ze lid van ”Le Bestiaire” een kamermuziekensemble waarmee ze onder meer verschillende hedendaagse muziekstukken maakt.

Lorenzo Titolo Duchini (altviool). De Italiaanse altviolist Lorenzo Titolo Duchini (Aosta, 1997) begon op 5-jarige leeftijd viool te spelen en vanaf zijn 12de studeerde hij aan het Conservatoire de la Vallée d’Aoste. Hier verliet hij de viool en begon de altviool-studie aan hetzelfde conservatorium. In 2019 rondde Lorenzo eerder zijn Bachelor in Italië af en begon hij aan de tweejarige Master Orkestopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie volgde hij vele masterclasses. Lorenzo is momenteel oa lid van het EUYO – European Union Youth Orchestra. Hij trad ook op met vele andere orkesten, zoals Radio Filharmonisch Orkest en De Nieuwe Philarmonie Utrecht. In 2020 slaagde Lorenzo met succes voor de auditie voor de academie van het Nederlands Philharmonisch Orkest, die is geannuleerd vanwege de Covid-19-pandemie.

Diana Sanz Pascual (cello). Diana Sanz Pascual begon haar cellostudie op 7-jarige leeftijd. In 2015 begon ze haar Bachelor in Muziekuitvoering (Violoncello) in Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, waar ze afstudeerde in 2019. Diana volgde diverse masterclasses bij bij gerenommeerde cellisten. In 2018 ontving Diana de 1e prijs in de kamermuziekwedstrijd “Jesús de Monasterio”, als lid van het Kyria String Quartet. Ook volgde ze masterclasses kamermuziek. Diana is sinds 2021 lid van het European Youth Orchestra (EUYO) en sinds 2019 van het Spanish National Youth Orchestra (Joven Orquesta Nacional de España, JONDE). Ze speelde ook met professionele orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2021 is ze bezig met haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Het volgende lunchconcert is op dinsdag 22 juni 2022
dan treedt voor u op het Ensemble Rossignol.

Datum

07 jun 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00