Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Mattias Spee, piano

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Mattias Spee, piano

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Mattias Spee, piano

1 februari: Mattias Spee, piano.

Solo-optreden van Mattias Spee (1997) op de piano. Hij speelt enkele eigen composities.

Mattias Spee houdt zich ala pianist bezig met modern repertoire, samenwerkingen met hedendaagse componisten, het opduikelen van vergeten stukken en het componeren van zijn eigen muziek voor piano. Mattias studeerde piano bij David Kuyken en hedendaagse muziek bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam.

Kamermuziek speelt een belangrijke rol in de muzikale activiteiten van Mattias. Weinig dingen geven hem meer plezier dan samen muziek maken. Naast veelvuldig optreden in projectmatige ensembles, maakt Mattias al jaar en dag deel uit van het Goudsbloemtrio, samen met klarinettiste Ana Prazeres en celliste Hadewych van Gent.

Een andere grote muzikale passie van Mattias ligt bij de hedendaagse muziek. Hij is van mening dat er in het modern repertoire grote schatten te vinden zijn, die helaas door een groot deel van het concertpubliek onontdekt zullen blijven. Daarbij heeft hij een sterke persoonlijke voorliefde voor hedendaagse muziek, zowel om te spelen als om te beluisteren. Om die redenen verwerkt hij regelmatig hedendaagse muziek in zijn concertprogramma’s. Ook componeert Mattias zelf muziek voor piano.

Mattias heeft ook een grote fascinatie voor muziek die, al dan niet terecht, in de vergetelheid is geraakt. Hij vindt het belangrijk om aandacht te schenken aan de enorme hoeveelheid muziek die onder het stof terecht is gekomen, deze op te duikelen en nieuw leven in te blazen. Deze fascinatie heeft geresulteerd in een serie albums getiteld “Eclipse” met muziek van onbekende componisten. Het eerste album in deze serie, gewijd aan de muziek van Joseph Wölfl, kwam uit in juni 2021.

In de loop van de jaren heeft Mattias prijzen gewonnen bij o.a. het Prinses Christina Concours, het Steinway Pianoconcours, het SJMN Concours, de Rotterdamse Pianodriedaagse en kort voor de uitbraak van de Corona-pandemie won hij de Vrienden Cultuurprijs 2019. Gedurende de afgelopen jaren heeft Mattias zowel binnen als buiten Europa gereisd om concerten te geven. Mattias speelt op een Bösendorfer-vleugel uit 1979, hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Meer informatie over Mattias: https://mattiasspee.com/Bio

Komende concerten
15 februari. –  Astra trio: Emirhan Tuga, Klarinet |  Monika Geibel, Viool | Olla Buck, Piano

1 maart. –  Frank Bridge kwartet: Hans van Beelen, Piano | Orzse Adam, Altviool |Florien Hamer, Cello |Jacob Plooij, Piano

12 april –  Seán Morgan, Piano

26 april. – Trio Debu, Ward Reijmerink, Gitaar | Eva Aukes, Gitaar | Bas Gaakeer, Gitaar

24 mei –    Frederic Voorn, Piano

21 juni. –    Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk, Zang |  Elly van Münster, Piano

Datum

01 feb 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie