VRVALT – Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Quartet with a Twist

Home events VRVALT – Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Quartet with a Twist

VRVALT – Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Quartet with a Twist

VERVALT
Quartet With A Twist: Karina Sosnoswka (viool), Ingel Mattas (viool), Lilian Haug (altviool) en Ebony Lim (contrabas).
Zij spelen:

Edith Piaf (1915-1963) La Vie En Rose

Fritz Kreisler (1875-1926) Liebeslied

Henry Mancini (1924-1994) Moon River

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)         Eine Kleine Nachtmusik (4e beweging)

Erroll Garner (1921-1977) Misty

Vernon Duke (1903-1969) I Can’t Get Started

Ludovico Einaudi (1955-) Life

ABBA Thank You for the Music

Astor Piazzolla (1921-1992) Libertango

Dit strijkkwartet is gevestigd in Amsterdam, bestaande uit studenten van verschillende conservatoria in Nederland. Het kwartet in zijn huidige bezetting werd opgericht in 2020 en zag een gat in de markt op het gebied van live-evenementen en bruiloftsmuziek. Vanwege het eerdere succes in hun thuisbasis Perth, West-Australië, besloot het kwartet een nieuwe doorstart te maken in Nederland en daarmee hun kennis over de hele wereld te brengen.
De “Twist” in de naam van QWAT staat voor hun uniek instrumentatie – in plaats van de standaard twee violen, altviool en cello, is de cello vervangen door een contrabas! Als gevolg hiervan is het geluid van QWAT uniek en onderscheidt het zich van andere strijkkwartetten. 
De kern van QWAT bestaat uit drie vrienden die elkaar hebben leren kennen tijdens hun deelname aan het Nationaal Jeugd Orkest Nederland (NJO), de eerste Nederlandse jeugdorkestopleiding. Elk lid brengt een schat aan ervaring uit zijn thuisland mee. 

Karina Sosnowska
is oorspronkelijk afkomstig uit Polen. Karina heeft prijzen gewonnen in vele internationale en Poolse competities voor zowel solo- als kamermuziekuitvoeringen. Ze richt zich momenteel op het spelen van concerten in Nederland en het proberen haar historische uitvoeringsvaardigheden te verdiepen. Ze treedt op met oa De Nieuwe Philharmonie Utrecht. Karina heeft in juni 2020 haar Bachelor studie bij Eliot Lawson afgerond en gaat nu verder met haar Master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ingel Mättas studeerde in 2017 af aan het Georg Ots Tallinn Music College, Estland en voltooide haar bachelorstudie aan het HKU Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam. De afgelopen drie jaar nam ze deel aan orkesten zoals het Nationaal Jeugd Orkest en het Luxemburgs Zomerorkest. Ze nam ook deel aan verschillende concoursen.

Lilian Haug, afkomstig uit Zwitserland, studeert sinds 2018 aan het Conservatorium van. Amsterdam. Ze volgt regelmatig masterclasses bij grote altviolisten en violisten als Nobuko Imai en Patrick Jüdt. Naast klassieke muziek heeft Lilian veel ervaring met het spelen van alle verschillende muziekstijlen afkomstig uit een jazzdrumachtergrond, waardoor ze met haar band verschillende prijzen heeft gewonnen.

Ebony Lim is de oprichter van QWAT. Ebony, woont momenteel in Amsterdam terwijl hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze heeft een Bachelor of Arts (Specialist Music Studies en Music Studies) en een Graduate Diploma in Education, beide van de University of Western Australia. Voor haar verhuizing doceerde ze contrabas via de Instrumental Music School Services, West-Australië, terwijl ze ook freelance werkte bij zowel professionele als gemeenschapsorkesten.

Datum

18 jan 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie