Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Vandaag kunt u luisteren naar Pieter Bogaert (piano) en José Nunes (altviool) tijdens uw lunchpauze.

Programma:

Henry Purcell (1659-1695) Music for a while

César Franck (1822-1890) Allegretto ben moderato uit de vioolsonate in A

Gustav Mahler (1860-1911) Adagietto uit de vijfde symfonie

Lili Boulanger (1893-1918) Deux morceaux: 1. Nocturne, 2. Cortège

Nadia Boulanger 1887-1979) nr. 3 uit Trois pièces

Altviolist José Nunes en pianist Pieter Bogaert leerden elkaar kennen tijdens een kamermuziekproject aan het Conservatorium van Amsterdam. Nadien besloten ze om samen te blijven spelen als duo. José en Pieter verkennen nu al meer dan twee jaar samen het repertoire voor altviool en piano. Naast composities die oorspronkelijk voor altviool en piano geschreven zijn, focussen ze recent ook in het bijzonder op het maken van transcripties, om het repertoire verder uit te breiden. Als duo worden José en Pieter gecoacht door Robert Kulek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Meer informatie is te vinden via deze link.

José groeide op in Portugal en verhuisde naar Amsterdam om er aan het conservatorium te studeren bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. Hij studeerde daar in 2020 af met het hoogst mogelijke cijfer. José houdt ervan om kamermuziek uit te voeren en hij nam deel aan talrijke masterclasses en festivals, waar hij werkte en speelde met vermaarde musici.

Pieter studeert sinds 2017 bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Pieter nam deel aan talrijke masterclasses van gerenommeerde pianisten. Hij deed ook mee aan verschillende festivals, zoals The International Holland Music Sessions, Verão Clássico (Lissabon) en Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Hij wordt ondersteund door een talentbeurs van de Jacques Vonkstichting.

Welkom in De Thomas, huis om op verhaal te komen.

Prinses Irenestraat 36, drie minuten lopen van het WTC.

U bent welkom vanaf 12 uur. De toegang is gratis. Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur. Aanmelden hoeft niet. We nemen de coronamaatregelen in acht.

Tags:

Datum

30 nov 2021
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie