Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag
Processed with VSCO with a6 preset

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Vandaag kunt u luisteren naar het Trio Levante:

Pablo Rodriguez Colorruelo, klarinet
Elisa Misas Santin, altviool
Santiago Suarez Canon, piano

Zij spelen voor u:

Robert Schumann (1810-1856): Märchenerzählungen, Op. 132 (2 delen)

Leo Smit (1900-1943): Trio voor klarinet, altviool en piano

Trio Levante:

Pablo Rodríguez Cotorruelo – Klarinet
Pablo werd geboren in Cádiz in 1993 en begon op 8-jarige leeftijd klarinet te spelen in het Conservatorio Profesional de Música “Manuel de Falla”. Voor zijn bachelor studeerde hij in Sevilla bij Francisco José Cantó. Na zijn bachelor examen werd hij direct geselecteerd om zijn master te gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les kreeg van docent Harmen de Boer.
Pablo was lid van verschillende jeugdorkesten, zoals het orkest van de academie van Barenboim-Saïd. Daarnaast heeft hij ervaring met professionele orkesten, zo heeft hij samengewerkt met het Kamerorkest van het Noorden en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en het Armeens Staatssymfonieorkest. Hij trad op in prestigieuze zalen zoals Philharmonie in Berlijn of Musikverein in Wenen en werkte samen met grote solisten en dirigenten als Maxim Vengerov  en John Axelrod.

Elisa Misas Santín – Altviool
Elisa werd geboren in 2000 en begon op 7-jarige leeftijd altviool te spelen in conservatorium in Cadiz. Op 17-jarige leeftijd begon ze haar bachelor studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sven Arne Tepl, Judith Wijzenbeek en Francien Schatborn.
Elisa behaalde een tweede prijs in de solistenmodaliteit van de wedstrijd van R.C.P.M Manuel de Falla. Andere prijzen die ze heeft gewonnen op kamermuziekgebied zijn bv: een eerste prijs in Maassluis Concours samen met het Sphere Quartet en een derde prijs met het Vibass Duo in de R.C.P.M Manuel de Falla’s competitie. Ze heeft diverse masterclasses gevolgd bij oa. Jonathan Brownen en Bruno Giuranna.
Elisa bespeelt een Tsjechische altviool uit 1994 van de gitaarbouwer Jan B. Spidlen, geleend van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Santiago Suárez Canón – Piano
Santiago (1995) begon zijn pianostudie op 17-jarige leeftijd in Cádiz onder leiding van Diana López Rodríguez en heeft vele masterclasses gevolgd bij oa Guillermo González, en Graham Jackson. Zijn bachelor opleiding heeft hij gevolgd aan het conservatorium in Salamanca (Spanje) waar hij zich specialiseerde in meerdere stijlen (klassiek, contemporain en kamermuziek). Bij wedstrijden aan het Manuel de Falla conservatorium won hij de eerste prijs in de solisten wedstrijd en een tweede prijs  in de wedstrijd voor kamermuziek.
Zijn brede interesse blijkt uit de  zijn deelname aan projecten in verschillende stijlen, zo speelt hij in het kwintet “Jazz on Five” en in de groep “In Process” (een groep die covers speelt). Ook heeft hij samen met de band “Mystic Queen” de cd “Seis Gritos Al Sol” opgenomen.

Welkom in De Thomas, huis om op verhaal te komen. Prinses Irenestraat 36, drie minuten lopen van het WTC.

U bent welkom vanaf 12 uur. De toegang is gratis. Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur. Aanmelden hoeft niet. We nemen de coronamaatregelen in acht.

Tags:

Datum

16 nov 2021
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie