Gratis lunchconcert / FLORENCE VAN DER DOES & JARA VAN DAM

Home events Gratis lunchconcert / FLORENCE VAN DER DOES & JARA VAN DAM

Gratis lunchconcert / FLORENCE VAN DER DOES & JARA VAN DAM

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 12 december treedt op:

Florence van der Does (piano)
Jara van Dam (klarinet)

Programma

Johannes Brahms Sonate voor klarinet en piano opus 120 nr. 2 
Leonard Bernstein (1918-1990) Sonate voor klarinet en piano (1941- 42) 

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Florence van der Does & Jara van Dam

Jara van Dam begon haar klarinetstudie in de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium bij Oscar Ramspek. Zij vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Bart de Kater, Hans Colbers en Harmen de Boer. Ook kreeg zij hier lessen in es-klarinet bij Arno Piters en basklarinet bij Davide Lattuada. Masterclasses ontving zij van onder meer Johan Naus, Calogero Palermo, Céleste Zewald, Nicola Boud en Karin Greenhead.
Jara gaf concerten tijdens festivals zoals het Opera Forward Festival, het Nederlands Klarinetfestival en het Beethovenfestival. Ook speelde ze mee in verscheidene orkesten waaronder de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Junge Ems-Dollart Philharmonie, ArtEZ Symphonic Wind Orchestra en het Conservatorium van Amsterdam Symfonieorkest. In 2014 behaalde zij de eerste prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours.
Jara werkt graag mee aan interdisciplinaire projecten. Zo was zij afgelopen februari te horen in de kindervoorstelling ‘Pinokkio!’ tijdens het IN DOORS festival in Diepenheim.

Florence van der Does is een klassiek pianiste met een veelzijdig repertoire. Ze geeft regelmatig concerten en was te horen op gerenommeerde podia zoals Musis Sacrum in Arnhem, het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw. Ook was zij te gast tijdens verscheidene festivals zoals het Pianoduo Festival Amsterdam en het Grachtenfestival. Florence speelde meerdere malen live op Radio 4 in de programma’s Spiegelzaal, Opium en Earbites.
Florence studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en het ArtEZ conservatorium waar zij les kreeg van Frank Peters en Frank van de Laar. Daarnaast studeerde zij drie jaar aan de Pianoduo Festival Academy van het Scholtes & Janssens duo. Masterclasses volgde zij onder andere bij het Silver- Garburg duo, Brenno Ambrosini, Marietta Petkova, Igor Roma, David Kuyken en Ilona Timchenko.
Zeer dankbaar is Florence voor de financiële steun die zij ontving van het Sophie Booy barones van Randwijck fonds, waardoor zij kon deelnemen aan Musical Académie Internationale de Musique à Tignes en het Peter de Grote Festival inGroningen. Haar deelname aan dit laatste festival werd beloond met de ‘Honorary Award for Outstanding Musicianship’. Ook nam zij deel aan het isaFestival van de Kunstuniversiteit Wenen, het Orlando Festival in Kerkrade en het Francigena International Arts Festival in Italië.

Datum

12 dec 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00