Lunchconcert / CUNUNA ENSEMBLE
Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 22 oktober treedt op:
Cununa ensemble
Mariana Preda – Panfluit
Maripepa Contreras (hobo en duduk)
Dani Luca – Cymbalom
Gabriel Barbalau – Contrabas
Alper Kekeç – Slagwerk
Zij spelen Roemeense, Turkse en Balkan volksmuziek.
U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.
Over Cununa Ensemble
Het unieke geluid van het Cununa ensemble overstijgt grenzen en overbrugt moeiteloos de rijke tradities van Roemeense en Turkse volksmuziek, samen met andere Balkanlanden, waardoor een boeiende ervaring ontstaat die resoneert met de ziel. Het Cununa Ensemble is opgericht in Nederland en bestaat uit vijf muzikanten met verschillende achtergronden en nationaliteiten die dezelfde passie voor muziek delen.
Mariana Preda (panfluit): Geboren en getogen in Roemenië, schreef ze zich in aan de muziekschool van Targoviste. Ze behaalde haar bachelor- en masterdiploma in “Klassieke Panfluit” aan het Conservatorium van Amsterdam. Mariana heeft opgetreden op verschillende locaties over de hele wereld, waarbij ze hedendaagse en volksmuziek promootte in verschillende ensembles. Naast optreden, is Mariana een panfluitdocente die geïnteresseerd is in het verrijken van de panfluitpedagogie, – technieken en het panfluitrepertoire.
Gabriel Barbalau (contrabas): Vanaf zijn 10e studeerde Gabriel Barbalau cello aan het conservatorium “George Enescu” in Boekarest, Roemenië. Zijn grote vaardigheid op de contrabas maakte hem echter ook op 19-jarige leeftijd lid van het staatsvolksensemble “Ciocarlia”. In Nederland behaalde hij zijn diploma voor klassieke contrabas aan zowel het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Sindsdien is hij zowel nationaal als internationaal actief in verschillende symfonieorkesten, kamermuziek- en wereldmuziekprojecten.
Dani Luca (cymbalom): Hij (1984, Roemenië) werd in de traditionele volks- en zigeunermuziek geïntroduceerd door zijn vader, oom en grootvader. De aantrekkingskracht tot met name het instrument “cimbalom” begon al op jonge leeftijd en bleek al op zeer jonge leeftijd talent (gevoel) voor dit instrument te hebben. Dani woont sinds 1990 in Nederland en begon met het studeren van cimbalom onder leiding van zijn vader. In 2011 behaalde Dani Luca zijn Masterdiploma klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2007 geeft hij les aan leerlingen van alle leeftijden op zijn eigen pianoschool.
Maripepa Contreras (hobo en duduk) is één van de weinige jazzhoboïsten ter wereld en actief in zowel de klassieke als de jazzwereld. Zij komt uit Spanje waar zij haar klassieke-opleiding volgde. Ze speelde in diverse orkesten en won ook verschillende prijzen. In 2015 verhuisde zij naar Amsterdam om de jazz bachelor te doen aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2021 behaalde ze een master in jazzhobo. Op dit moment wijdt ze zich volledig aan muziek als performer, componist, arrangeur en geeft ze zowel online als onsite hobo jazz lessen.
Alper Kekeç (slagwerk) werd geboren in Istambul, Bakirkoy. Op jonge leeftijd studeerde hij mandoline en baglama. In 1995 ging hij naar het conservatorium van de Ege University waar hij tar studeerde. Kort daarna vervolgde Alper zijn carrière op percussie-instrumenten. Hij heeft de meeste Turkse volkszangers begeleid en drums en percussie-instrumenten in verschillende stijlen bespeeld en hij heeft veel albums opgenomen. In 2004 ging hij naar de West-Afrikaanse muziekafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel combineert hij het lesgeven in slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam met het spelen in een aantal ensembles.