Gratis lunchconcert / Duo Saraswati

Home events Gratis lunchconcert / Duo Saraswati

Gratis lunchconcert / Duo Saraswati

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 5 september treedt op:

Duo Saraswati

Kris van der Plas (piano)
Jan van der Plas (cello)

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Programma

Indonesia Melankolis

Balinese Ceremonial Music – trans. C. McPhee

I. Gambangan
II. Tabuh Telu

Selectie liederen uit ‘Antologi Musik Klasik Indonesia’

M. Embut – Srikandi
M. Embut – Angin Jahat
M. Embut – Setitk Embun
Benjamin Britten – Cello Sonata

I. Dialogo
II. Scherzo – Pizzicato
III. Elegia
IV. Marcia
V. Moto Perpetuo

Over Duo Saraswati

Duo Saraswati is een cello-piano duo bestaande uit de broers Jan en Kris van der Plas. Beiden zijn opgegroeid en opgeleid in Nederland, maar willen met hun uitgesproken Balinese achtergrond de connectie maken tussen traditionele Indonesische muziek en de klassieke muziek uit Europa.

‘Gelijkwaardigheid door verschil’

In een wereld waarin men steeds meer geneigd is in verschillen en onderscheid te denken, omarmt het duo juist hun verschillen omdat dat is wat hen definieert. De combinatie van de twee culturen is voor hen een middel om met muziek verschillende mensen en culturen bij elkaar te brengen.

‘Indonesie en Nederland samen’

Het repertoire van Duo Saraswati is divers en zoekt altijd de verbinding tussen Europees repertoire en Indonesisch repertoire. Voorbeeld hiervan is het samenbrengen van liederen van Mochtar Embut en de sonata van Francis Poulenc.

Jan van der Plas (1997) zoekt als kamermusicus altijd naar de kracht tussen verschillend repertoire en mensen. Jan was onder meer gastspeler bij Amsterdam Sinfonietta en heeft tijdens zijn studie verschillende hedendaagse werken ten gehore gebracht. Jonge componisten werken graag samen met Jan. Jan studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder en Jelena Očić, bij wie hij in 2021 afstudeerde (master). Jan bespeelt een cello uit 1967 gebouwd door Jaap Bolink, beschikbaar gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

Kris van der Plas (2002) is een jonge pianist gedreven in het maken van kamermuziek en samenspel. In 2020 werd hij 1e prijswinnaar bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en werd hij tevens nationaal finalist. Kris wordt veelvuldig gevraagd door zangers en instrumentalisten om zijn flexibiliteit en brede kennis in repertoire. Momenteel studeert Kris aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

Datum

05 sep 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00