Lenteconcert AMSTELSTRIJKERS

Home events Lenteconcert AMSTELSTRIJKERS

Lenteconcert AMSTELSTRIJKERS

De Amstelstrijkers zijn geen onbekenden in dit deel van Amsterdam. Zij traden de afgelopen jaren regelmatig op in de Thomaskerk. Het ensemble werd in 1986 opgericht en bestaat uit ruim 25 enthousiaste en ervaren strijkers met een uiteenlopende achtergrond. Ook hun repertoire is uitgebreid en gevarieerd.

Op 18 april zijn ze weer te gast in de Thomas en spelen ze onder leiding van Ivo Meinen een programma vol bekende en verrassende onbekende werken.

Programma

Het concert wordt geopend met een grappige muzikale schets van het leven van Don Quichot van Telemann, gevolgd door een prachtig, verstild Intermezzo van de hand van de sinds kort weer hérontdekte Franz Schreker. Het laatste werk voor de pauze is de laat-romantische ‘Österreichische Suite’ voor strijkorkest van de Oekraïense componist Sergei Bortkiewicz. Na de pauze wordt het concert besloten met de stralende en immer populaire Serenade voor strijkers van Antonin Dvorák.

Dit concert vindt plaats op 18 april, 20:15. Kaarten zijn voor €19,- verkrijgbaar aan de deur of via de website www.amstelstrijkers.nl.

Datum

18 apr 2024
Verlopen!

Tijd

20:15
Categorie