150 PSALMEN VRIJ

Home events 150 PSALMEN VRIJ

150 PSALMEN VRIJ

Bijeenkomst bij gelegenheid van de presentatie van de toonzetting van alle 150 psalmen vrij van Huub Oosterhuis door Antoine Oomen.

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek
zingt, onder leiding van de componist en op de vleugel begeleid door Roland Aalbers, een selectie van twintig psalmen uit dit indrukwekkende oeuvre. Solisten: Heleen Oomen, mezzosopraan; Mark Walter, bariton.

Alex van Heusden, exegeet, lid van het liturgisch team van Ekklesia Amsterdam, met wie Huub Oosterhuis een nieuwe vertaling maakte van de Thora – de eerste vijf boeken van de bijbel, houdt een inleiding over het bijbelse boek der psalmen.

Kees Kok, theoloog, jarenlang medewerker van Huub Oosterhuis, vertaler en uitgever van zijn werk, voorzitter van het Huub Oosterhuis Fonds, dat de voltooiing van dit grote psalmproject financierde, zal een aantal wezenlijke kenmerken van Oosterhuis’ vrije vertaling van de psalmen bespreken.

Deze bijeenkomst vindt plaats op zondag 12 november van 16:00 tot 18:00. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 15 euro, inclusief programmaboekje en drankje na afloop.

De 150 psalmen van Oosterhuis/Oomen zijn te beluisteren via Spotify. Alle teksten zijn te vinden in de herziene uitgave van 150 psalmen vrij, die op 1 november aanstaande verschijnt bij Ten Have. De opnamen en het boek zullen aan het eind van het programma worden aangeboden aan Colet van der Ven, de weduwe van Huub Oosterhuis.

Dit psalm-compositie-project werd mede mogelijk gemaakt door de (voormalige) Stichting Leerhuis & Liturgie, Nieuwe Liefde Leerhuis, Huub Oosterhuis Fonds, Amerborgh, De Vrije Fondsen en Vermeulen Brauckman Stichting

Datum

12 nov 2023
Verlopen!

Tijd

16:00 - 18:00