Ambitieus en vrouw: gouden combinatie of rampscenario? Gesprek Internationale Vrouwendag 2022

Home events Ambitieus en vrouw: gouden combinatie of rampscenario? Gesprek Internationale Vrouwendag 2022

Ambitieus en vrouw: gouden combinatie of rampscenario? Gesprek Internationale Vrouwendag 2022

Wat nou als je ambitieus bent en vrouw. Gouden combinatie of rampscenario? 

Moet je voor lief nemen dat je tussen de Zoommeetings nog een wasje draait? Ga je gekleed in strenge broekpakken om te laten zien dat je heus wel van aanpakken weet?

We nodigen je uit om op dinsdag 8 maart 2022, Internationale Vrouwendag, in gesprek te gaan. Is gelijkheid tussen mannen en vrouwen anno 2022 wel zo vanzelfsprekend als gedacht? Scherp je mening en inspireer een ander, kom luisteren en meepraten! Onze gasten zijn Zakenvrouw van het Jaar 2017 Elske Doets, journalist en auteur Liesbeth Staats en bestuurder in de kerk Rosaliene Israël. Zij gaan met elkaar en met het publiek in gesprek onder leiding van Tabitha van Krimpen. 

Tabitha van Krimpen

De Thomas, huis om op verhaal te komen aan de Zuidas, biedt Tabitha van Krimpen, de Jonge Theoloog des Vaderlands en bedrijfskundige, een podium: 

“Al langer hou ik me bezig met de rol van vrouwen in de samenleving. Het intrigeert me en soms vind ik het ingewikkeld om met verwachtingen van mezelf en anderen om te gaan. Ik denk dat ik hier niet de enige in ben en vind het belangrijk om het gesprek aan te gaan. Op deze avond kan ik vragen stellen aan drie vrouwen die mij inspireren om te horen hoe zij zijn omgegaan met uitdagingen waar ik en wij mee te maken krijgen.”

 

De sprekers van de avond zijn:

Elske Doets

Elske Doets, eigenaar Doetsreizen.nl en zakenvrouw van het jaar 2017. Ze richtte de Young Lady Business Academy op waarmee ze al meer dan 500 jonge vrouwen heeft geholpen om hun dromen en ambities waar te maken. Elske gaat in op de keuzes die je maakt en het volgen van je eigen pad. Welke economische processen spelen hierin een rol? Wat is het belang van economische onafhankelijkheid? Hoe kan leren onderhandelen helpen om positieve verandering in gang te zetten?


Liesbeth Staats (foto: Tom ten Seldam)

Liesbeth Staats is journalist, auteur en presentator. In najaar 2021 publiceerde ze het boek ‘Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is.)’ en een jaar eerder maakte ze de spraakmakende serie Waarom werken vrouwen niet? voor NPO3. Haar boek en serie gaan over onze denkbeelden en vastgeroeste tradities over geld, ambitie en werk en de rolverdeling tussen mannen en vrouwen in zorg en arbeid.

Liesbeth presenteert het programma Koplopers op BNR Nieuwsradio, eerder maakte ze de documentaireserie ‘De Baby-Industrie’, over de wereld van commerciële draagmoeders en anonieme eiceldonoren. Ze was jarenlang één van de gezichten van het actualiteitenprogramma Brandpunt voor de KRONCRV. Liesbeth gaat in op de culturele processen die meespelen bij verandering. Wat vertellen we elkaar over wat goed vrouw-zijn en moeder-zijn is?


Rosaliene Israël

Rosaliene Israël is bestuurder bij de Protestantse Kerk in Amsterdam. Ze gaat in op de rol van beeldvorming en waar ze zelf mee te maken heeft gekregen. Hoe kan beeldvorming van jezelf of van je omgeving verandering belemmeren of ook bevorderen? Welke rol speelt het christendom als religieuze traditie hierin?

Naast het verhaal van de drie sprekers is er een panelgesprek en zijn we ook benieuwd naar jouw vragen en ervaringen. We vinden het belangrijk om verschillende meningen en ‘harde’ en ‘zachte’ stemmen aan het woord te laten. Wat zijn de verschillende ervaringen met vrouw-zijn en ambitie hebben en hoe kunnen we van elkaar leren?

Na afloop is er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en te netwerken.

Ben jij erbij?

Datum en tijd: Dinsdag 8 maart van 20.00 tot 21.30 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur en na afloop zorgen wij voor een hapje en een drankje.
Locatie: De Thomas, huis om op verhaal te komen. Prinses Irenestraat 36, Amsterdam, 3 min. lopen vanaf station A’dam Zuid. Beperkte parkeergelegenheid.
Tickets: Toegang voor €7,50, inclusief 1 drankje, tickets hieronder te bestellen.

 

Volg ons via Instagram en praat mee! @dethomas020

Datum

08 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Labels

Homepagina,
Uitgelicht
Categorie

Sprekers