Activatie IN:Resonance
In:Resonance is een ruimtelijke geluidsinstallatie die resonantie, akoestiek en de wisselwerking tussen architectuur en sonische waarneming onderzoekt. Zestien unieke luidsprekersculpturen—een netwerk van resonerende buizen die door de ruimte zweven—vormen een steeds evoluerend ecosysteem van geluid. Deze buizen fungeren als dragers van trillingen, die frequenties transformeren terwijl ze erdoorheen reizen en tegen het plafond weerkaatsen, waardoor de architectuur van de kerk zelf verandert in een instrument.
Beleef een avond waarin de installatie tot leven komt door live optredens, waarin elektronische texturen, akoestische interventies en generatieve klanklandschappen samenkomen. Het concert verkent de spanning tussen geluid en sacrale stilte, en versterkt de dialoog tussen de gebouwde omgeving en de vergankelijke aard van klank.
Optredens door
Tegnander & Aina Font
Andreas Tegnander is een componist en geluidskunstenaar. In zijn werk onderzoekt hij ideeën over de waarneming van geluid, waarbij hij wetenschappelijke, technologische en filosofische perspectieven samenbrengt om de vraag aan te pakken: “Wat kan worden waargenomen?” Zijn muziekproducties bestaan uit zwaar bewerkte akoestische instrumenten, synthese en stem. Hij wordt vergezeld door saxofonist Aina Font.
Max Frimout
Max Frimout is een muzikant uit Eindhoven, Nederland, met een achtergrond in technische natuurkunde. Zijn methoden voor muziekproductie omvatten het gebruik van analoge modulaire synthese, veldopnames, algoritmische compositie en digitale verwerking van akoestische instrumenten. Tijdens In:Resonance zal hij live texturen verkennen en het systeem onderzoeken met zijn modulaire synthesizeromgeving.
Casimir Gelhoud
Casimir Geelhoed (NL, 1995) is een elektronisch muzikant, componist en softwareontwikkelaar die expressieve relaties tussen software en geluid onderzoekt. Terugkerende thema’s in zijn muzikale werk zijn overstimulatie, introspectie en kwetsbaarheid. Vaak maakt hij gebruik van zelfontwikkelde software, waarbij hij geïnteresseerd is in het poëtische potentieel van geluid dat door digitale middelen wordt getransformeerd. Geelhoed heeft performances en installaties gecreëerd voor verschillende festivals, waaronder CTM Festival, Sonic Acts, Rewire, Fiber Festival, SPATIAL en Aural Spaces. Zijn muziek is uitgebracht op de labels Janushoved, Posh Isolation & Post Hoc.
Dit evenement markeert de officiële activering van de installatie, en nodigt het publiek uit om geluid te ervaren als een sculpturaal, architectonisch en belichaamd fenomeen—waar resonantie de onzichtbare krachten onthult die onze perceptie van ruimte vormgeven.