Muze van Zuid / OORKAAN

Home events Muze van Zuid / OORKAAN

Muze van Zuid / OORKAAN

Familievoorstelling bij Zuidas voor 7 tot 107 toegankelijk voor álle talen. De musici van Oorkaan scheuren als game-avatars door de muzikale ruimte. Laat je mee slepen! Heb je zelf geen gezin? Voel je vooral welkom en ontdek het kind in jezelf!

Voor kinderen die staan te popelen om zelf een instrument uit te proberen biedt Oorkaan Ensemble na afloop een workshop aan.

Het heelal van de muzikale ruimte
Muze van Zuid speelt in deze editie een afwisselend spel met de ruimte, planeten in het heelal, of de ruimte van de tijd. Nou zijn er componisten geweest met zóveel talent… dat hun muziek hun eigen tijd overstijgt. Wist je dat Ravel ooit met de Hongaarse musicus Géza Frid door het Vondelpark liep? Ravel had een slaapfeestje bij Frid, maar hij kon niet zo goed slapen. Toen zij ze maar samen gaan wandelen, bij maanlicht, door het Vondelpark.

Wie was Ravel? Wie is Padding?
Nu slaapt Ravel voor altijd, net als zijn collega’s Vivaldi, Schönberg, Beethoven, Brahms en Bartók. Maar dankzij de musici van Oorkaan Ensemble en violiste Valentine Blangé komt hun muziek weer tot leven en ga jij horen wie Ravel was en wie zijn collega’s waren. De musici spelen ook componisten uit onze eigen tijd: Martijn Padding, naamgever van deze voorstelling, en Elena Kats-Chernin. Zij leven nog, net als jij! Alleen leeft Elena wel in een hele andere tijdzone dan wij, Down Under, heel ver onder jouw voeten, in Australië. Wist je trouwens, dat het daar, in het land van de kangaroe’s, lente is, terwijl het hier bij ons nog net zomer is? Lente en zomer tegelijkertijd! Zou Antonio Vivaldi, componist van ‘de’ seizoenen, het ooit hebben geweten…? Van Vivaldi kozen de musici een stukje van de zomer, in heel snel tempo, a tempo presto.

Uitvoerenden

Michele Mazzini, klarinet
Robbrecht Van Cauwenberghe, bajan
Veysel Dzhesur, slagwerk
Valentine Blangé, viool
Michela Zanoni, harp

Muze van Zuid

Muze van Zuid is een buitengewoon veelzijdig muziekfestival: dit is dé manier om je muzikale horizon te verbreden en Amsterdam beter te leren kennen, zelfs als je er woont. Muze van Zuid biedt je de mogelijkheid om topmusici te horen in een intieme, informele sfeer, in huizen en monumenten waar je anders nooit binnen zou komen.

Datum

14 sep 2024

Tijd

16:00 - 17:00