Lunchconcert / Iris van Nuland & Pau Hernández Alenyar

Home events Lunchconcert / Iris van Nuland & Pau Hernández Alenyar

Lunchconcert / Iris van Nuland & Pau Hernández Alenyar

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 10 september treedt op:

Iris van Nuland (viool),
Pau Hernández Alenyar (piano)
Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – sonata for violin and piano in e minor K.304
I. Allegro
II. Tempo di minuetto

Leoš Janáček (1854-1928)- sonata for violin and piano
I. Con moto
II. Ballada
III. Allegretto
IV. Adagio

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Iris van Nuland
Iris van Nuland (2002) uit Oss krijgt eind 2008 haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck en wordt daar vanaf juni 2011 opgenomen in de talentenklas. 
Haar hele middelbare schooltijd is ze, naast haar reguliere school in Oss, externe leerling aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De eerste jaren krijgt ze daar iedere zaterdag les van viooldocente Koosje van Haeringen en vanaf juni 2017 van Peter Brunt, hoofdvakdocent klassieke muziek viool. 
Na het behalen van haar VWO-diploma in 2019 heeft ze een tussenjaar genomen om veel viool te kunnen studeren. September 2020 is ze begonnen met de opleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt. Vanaf september 2023 vervolgt Iris haar bachelorstudie klassiek viool bij hoofdvakdocent Maria Milstein.
Sinds 2023 is haar viool een Nicolò Amati uit de 17e eeuw, in bruikleen gegeven door Ronald Hoogeveen, voormalig concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en haar strijkstok is een Duitse gouden strijkstok van Georg Walter Renz (Heinrich Knopf kopie uit 1930).

Pau Hernández Alenyar
Pau Hernández (1997) is een opkomend pianist uit Spanje en heeft momenteel Amsterdam als uitvalsbasis. Nadat hij cum laude afstudeerde aan het conservatorium van Mallorca bij Miguel Ángel Lozano en Enrique Bernaldo de Quirós, verhuisde hij naar Barcelona om bij Denis Lossev verder te studeren aan de ESMUC. Daarnaast werd hij reeds professioneel geadviseerd door Dimitry Bashkirov, Marta Gulyas, Josep Colom en Kennedy Moretti in het bijzonder.
Pau heeft ook talloze prijzen gewonnen, waaronder de Intercentros Melomano-wedstrijd, XXII Internationale pianowedstrijd ‘Ciutat de Carlet’, XX Internationale pianowedstrijd ‘Rotary Ramon Llull’ en LVII Internationale Academie voor Spaanse muziek ‘Música en Compostela’. Momenteel volgt hij de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken.​​


Datum

10 sep 2024

Tijd

12:30 - 13:00