Lunchconcert / TRIO VIVEZZA

Home events Lunchconcert / TRIO VIVEZZA

Lunchconcert / TRIO VIVEZZA

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 25 juni treedt op:

Trio Vivezza

Inger van Vliet, viool
Nicole van Jaarveld, klarinet
Angelique Heemsbergen, piano

Programma

Dmitri Shostakovich (1906-1975) Five pieces (1949 – 1955)
(arr. Levon Atovmyan)
I Prelude II Gavotte III Elegy IV Waltz V Polka

Marko Tajcevic (1900-1984) Seven Balkandances
I Con moto II Rustico III Vivo IV Sostenuto e cantabile V Allegro ritmico VI Allegretto VII Allegro quasi pesante

Svend Asmussen (1916-2017) A Fiddler in Rio

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Trio Vivezza

Al 15 jaar brengen violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen levendige en opgewekte muziek in sprankelende, kleurrijke programma’s. Door deze jarenlange ervaring zijn zij perfect op elkaar ingespeeld. Het Vivezza Trio heeft in deze jaren enorm veel concerten gegeven en wordt altijd met veel enthousiasme teruggevraagd vanwege het virtuoze spel en de interessante programma-keuzes. Het trio verbindt muziek en publiek door gesproken toelichtingen. Deze toelichtingen worden door het publiek als zeer verfrissend ervaren.
Het Vivezza Trio is een veelgevraagd ensemble voor concertpodia in het hele land. Het trio trad onder meer op tijdens het Zondagochtendconcert in de Spiegelzaal en in de Kleine Zaal van he Concertgebouw, in Tivoli Vredenburg en De Oosterpoort in Groningen. Ook is het trio regelmatig te horen in radioprogramma’s als Opium op 4, Viertakt Podium en de Klassieken. Het Vivezza Trio nam zeer succesvol deel aan Tournoi In-ternational de Musique, een muziekconcours in Parijs.

Inger van Vliet is een professioneel en veelzijdig violiste. Als soliste speelde ze de Zigeunerweisen van Sarasate met het Philharmonisch Orkest Mozart. Ze voerde het Vioolconcert van Mendelssohn uit met het Leiden Sinfonietta en speelde het Vioolconcert Nr. 5 van Vieuxtemps met het Westerkamerorkest. Haar talent en enthousiasme voor de viool heeft zij verder ontwikkeld tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht, waar zij de opleiding Master Solo/Excellence met zeer goed resultaat heeft afge-rond. Zij maakte internationale tournees met het European Union Youth Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy en volgde muziekcursussen in binnen- en buitenland op solo- en kamermuziekgebied.
Inger is aanvoerder bij Sinfonia Rotterdam, maakte daarmee onder meer tournees door Brazilië, China en Colombia. Daarnaast is zij een veelgevraagd remplaçante bij het Balletorkest, Radio Filharmonisch Orkest, Phion (Het Gelders Orkest/Orkest van het Oosten), en andere orkesten. Een grote passie van Inger is het spelen van kamermuziek wat met het Vivezza Trio tot uiting komt.

Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw, TivoliVredenburg en De Oosterpoort. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Angélique Heemsbergen speelde concerten in Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium, Opium op 4 en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Als soliste was ze o.a. te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze naast het Vivezza Trio in Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld, het Rosella Duo en het Veldtbergen Trio. Daarnaast bege-leidt ze bij diverse gelegenheden solisten.
Ze studeerde bij de Italiaanse pianist Paolo Giacometti. Daarnaast kreeg ze kamermuzieklessen bij Martyn van den Hoek en Marian Bolt. In 2009 behaalde zij haar Master of Music in Performance, met als specialisatie Kamermuziek. Als docent, repetitor en Coördinator Muziek is ze verbonden aan Het Klooster in Woerden.


Datum

25 jun 2024
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00