Lunchconcert / DUO KAMMINGA KOOPMAN

Home events Lunchconcert / DUO KAMMINGA KOOPMAN

Lunchconcert / DUO KAMMINGA KOOPMAN

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 28 mei treedt op:

Wilco Kamminga, trombone
Jeroen Koopman, orgel

Programma

Enrique Crespo (1941-2020)- Improvisation no 1 for trombone solo
John Rutter (1945) – Toccata in seven
Johann Georg Albrechtsberger (1736-1809) – Concerto for alto trombone and organ / deel 1 en 2
Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Duetto in G dur BWV 804
Alexandre Guilmant (1837-1911) – Morceau Symhonique for trombone and organ

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Duo Kamminga Koopman

Wilco Kamminga (1998) is trombonist bij het Balletorkest en de World Orchestra for Peace, daarnaast remplaceert hij regelmatig in orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij is actief als kamer-musicus in onder andere het Nymphéas Trombone Quartet.
Wilco Kamminga studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij docenten Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager. Zijn master volgt hij in Amsterdam en aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover bij de internationaal gevierde trombonist en pedagoog Jonas Bylund.
In de afgelopen jaren heeft Wilco verschillende onderscheidingen in competities gekregen. Hij was onder andere finalist in drie internationale trombone competities: de 2023 ITF (International trombone festival USA) Frank Smith competitie, de 2023 ITF Van Haney competitie en de 2023 ITF Alto Trombone competitie

Jeroen Koopman (Amsterdam, 1991) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles bij zijn vader, Arthur Koopman. Van hem kreeg hij ook zijn eerste orgellessen. Jeroen vervolgde zijn lessen bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij afstudeerde voor zijn Master of Music diploma. Ook kreeg hij daar les van Matthias Havinga en gastdocent Louis Robilliard.
Als concertorganist speelde Jeroen op verschillende belangrijke podia, waaronder de Grote of St.-Bavokerk te Haarlem, het Orgelpark en het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Ook speelde hij diverse soloconcerten in het buitenland, waaronder het Internationaal Orgelfestival Treviso in Italië. Masterclasses volgde hij onder andere bij Leo van Doeselaar, Ben van Oosten, Peter Planyavsky en Thierry Escaich.
Sinds 2020 is Jeroen de vaste organist van de Singelkerk in Amsterdam. Daarnaast is hij betrokken bij concerten als basso continuo speler en is hij vaste begeleider van verschillende koren. Hij trad op met o.a. Nieuw Vocaal Amsterdam, The Gents, het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest.
In 2015 heeft Jeroen zijn eerste cd opgenomen. Samen met zijn vader Arthur Koopman, op het orgel van de Noorderkerk te Amsterdam. Ook heeft hij een Youtube-kanaal waar hij zijn eigen video’s publiceert.


Datum

28 mei 2024

Tijd

12:30 - 13:00