ThomasFilm april 2021: Youth

ThomasFilm Youth maart 2021

ThomasFilm: Youth (2015)

Youth: “Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan..” (Louis Couperus)

In gesprek over ouder worden en menselijk zijn en blijven.

Youth (2015) is van de Oscarwinnende regisseur Paolo Sorrentino en speelt zich af in een luxe Zwitsers kuuroord. We volgen een handvol vreemde badgasten, maar de meeste aandacht gaat uit naar twee oude vrienden die al jaren voorbij de houdbaarheidsdatum leven. De cynische componist Fred Ballinger (Caine) heeft daar vrede mee, de Amerikaanse filmregisseur Mick Boyle (Keitel) blijft hopen op een comeback. Heerlijk barokke ode aan de jeugd (ook de jeugd die is levend gebleven in oude mensen), vol prachtige beelden, intelligente bespiegelingen en prikkelende aforismen.

Hoewel we graag live met u in gesprek zouden zijn gegaan voor ThomasFilm, is dat vanwege de huidige omstandigheden helaas niet mogelijk. Daarom hopen we elkaar online te ontmoeten!

Youth zet aan het nadenken over ouder worden, kwetsbaarheid en menselijkheid en we gaan graag met u in gesprek. U kunt de film thuis via Videoland (met abonnement) en NPO Plus (met abonnement) en Pathé Thuis (te huur voor €2,99) bekijken en vervolgens uiterlijk vrijdag 23 april uw opmerkingen/vragen/ideeën met ons delen door te mailen naar film@dethomas.nl.
Deze zullen we vervolgens behandelen in de bespreking die op vrijdag 30 april om 20.00 uur online komt te staan. (Eerst stond ThomasFilm gepland voor 26 maart maar dit is verplaatst naar 30 april.)
We horen graag van u!

Bekijk hier alvast de trailer:

Aanmelden

Aanmelden verloopt via dit formulier:

Aanmeldformulier ThomasFilm

  • Welke suggestie, commentaar of vraag over de ThomasFilm heeft u? We lezen het graag:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.