ThomasBoek mei 2021: Klifi

De bespreking van KliFi bekijkt u vanaf 20 mei 20.00 uur hier!

In de ThomasBoek van mei lezen we ‘KliFi’, de nieuwste roman van Adriaan van Dis.

In ‘KliFi’ van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven. Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers. Geheel tegen zijn aard verzet hij zich en geeft hij een stem aan de slachtoffers van een lokale overstroming.

‘KliFi’ is een bitter vrolijke vertelling over uit de pas lopen, over onze neiging tot aanpassen en veinzen, en over lastige vriendschappen.

In deze editie van ThomasBoek bespreekt ds. Evert Jan de Wijer samen met programmamaker Tabitha van Krimpen ‘KliFi’ van Adriaan van Dis.  Wij ontvangen vervolgens uiterlijk maandag 17 mei uw opmerkingen/vragen/ideeën door te mailen naar boek@dethomas.nl.
We nemen uw reactie mee in de bespreking. Deze kijkt u vanaf donderdag 20 mei*. Vanaf 20.00 uur zal de video te bekijken zijn via de website en ons Youtubekanaal.

Bij boekhandel Van Rossum aan de Beethovenstraat is dit boek te koop. U leest op hun website een fragment. Via de app ‘online Bibliotheek’, te vinden in uw appstore, is het boek te luisteren. Van Dis leest het zelf voor.

*Eerder werd gecommuniceerd dat ThomasBoek op donderdag 13 mei zou zijn. I.v.m. Hemelvaartsdag is het echter een week verplaatst.

Over Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is schrijver van romans, verhalen, essays, poëzie en toneel. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid. Over zijn Indische achtergrond schreef hij in de bestseller Indische duinen (1994), Familieziek (2002) en Ik kom terug (2014). Daarnaast schreef hij over reizen, homoseksualiteit en vele andere, vaak sociaal-maatschappelijke thema’s. In 2015 ontving hij de Libris Literatuurprijs voor Ik kom terug en de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. Van Dis is ook bekend als presentator van boekenprogramma Hier is… Adriaan van Dis en diverse reisprogramma’s. Na jaren in Parijs en de Achterhoek woont hij sinds vorig jaar weer in Amsterdam.

Over ThomasBoek

In ThomasBoek bespreken we (bijna) elke maand een recente roman.

Predikant van de Thomas, Evert Jan de Wijer en programmamaker Tabitha van Krimpen bespreken de moderne literatuur. Ook wordt de verbinding gemaakt met Bijbelse verhalen, maar ook met maatschappelijke en culturele verhalen.
Zo gaat het over veel meer dan alleen het boek maar raken we aan universele thema’s als: Wat maakt een mens tot mens? Hoe om te gaan met de kwetsbaarheid van het leven? En wat kan ons hier bovenuit tillen?

Het boek is de kapstok voor ons gesprek, maar het is zeker niet noodzakelijk om het boek gelezen te hebben om het gesprek te kunnen volgen. Zo hopen we inspiratie te bieden in ons huis om op verhaal te komen.

Kijkt en denkt u mee?

Suggesties voor een boek of reacties op een eerdere ThomasBoek zijn van harte welkom.
Mail naar boek@dethomas.nl. We horen graag van u!

[gravityform id="8" title="false" description="true"]