Wekelijks: ThomasTroostcafé

Home events Wekelijks: ThomasTroostcafé

Wekelijks: ThomasTroostcafé

Het Thomas Troostcafé biedt wekelijks een huis om op verhaal te komen voor iedereen die leeft met een verlies, of voor wie om welke reden dan ook behoefte heeft aan een moment van stilte en bezinning. We richten ons in het bijzonder op rouw na verlies; dat kan verlies van een dierbare zijn, of verlies van andere zaken zoals gezondheid, werk of geboortegrond.

U vindt het Thomas Troostcafé in De Thomas, aan de rand van de Zuidas.

U kunt elke woensdag tussen 15-18 uur binnenkomen voor de open inloop en u kunt zo kort of zo lang blijven als u wilt. U kunt zomaar even zitten en genieten van de rustige sfeer. U kunt lezen in een van de boeken die troosten of in onze mooie kunstboeken. Ook ligt er documentatie over steun bij verlies. U kunt een kaarsje branden, reageren op ons motto van de maand of een boodschap in onze Troostwand achterlaten. En u kunt anderen ontmoeten. We hebben af en toe een muziekoptreden of een lezing.

Attentie: vanaf oktober vindt het Troostcafé tweewekelijks plaats op dinsdagmiddag.

Groepsgesprek zonder aanmelden
Ook kunnen bezoekers elke woensdagmiddag deelnemen aan een groepsgesprek onder leiding van één van onze gastvrouwen. Tijdens dit gesprek dragen deelnemers onderwerpen aan en kiezen gezamenlijk één onderwerp, waarover iedere deelnemer iets mag zeggen en de anderen vooral luisteren. Het groepsgesprek start om 15.15 en duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden is niet nodig.

De koffie, thee en onze gastvrouwen staan klaar. Wilt u vooraf contact met de organisatie? Stuur een bericht aan  troostcafé@dethomas.nl. Sommige bezoekers willen graag vooraf een afspraak maken met ons. Dat kan ook; stuur ons gerust een mailtje. Dan maken we u op woensdagmiddag wegwijs in De Thomas.

Welkom in De Thomas – huis om op verhaal te komen
Prinses Irenestraat 36,  Amsterdam

Foto Stiltekapel: Jasja Johanna

Datum

28 sep 2022

Tijd

15:00 - 18:00
Categorie

Leave a Reply